Erken Boşalma ve Tedavisi

Erken Boşalma ve Tedavisi

Erken Boşalma Nedir?

Erken Boşalma tedavisi en kolay ve en başarılı çözülebilen uyum sorunudur. Herkesin içinde her problemi çözecek yetenek, bilgi ve güç vardır. İstemek, gerekli maddi, manevi bedelleri ödemek, doğru yerde, doğru şekilde, doğru zamanda bunları yapmak kurallara uymakla her problemi çözebilirsiniz.Erken boşalmanın (kontrolsüz boşalma) tam olarak tanımını yapabilmek için öncelikle boşalma sürecini tanımlamamız gerekir. Cinselliğe baktığımız zaman kadın ve erkeğin cinselliği arasında bir fark vardır.

Kadın cinselliğini istediği zaman istese de istemese de haz alsa da almasa da pasif olarak yaşamaktadır. Yani cinsel ilişkiyi yaşayabilmesi için kadının bir ön şartı yoktur.

Erkeğin cinsel ilişkiyi yaşayabilmesi için ise, sertleşmesinin olması ve ilişkinin sonuna kadar bu sertliği sürdürmesi gerekir. Bazı erkekler boşalma süresini kontrol edememektedir. Ama bu kontrol edilemeyen süre eğer kadının orgazmından sonra ise ortada bir sorun oluşmamaktadır. Çünkü her iki tarafta istediği hazzı yakalamış ve bu beraberlik her iki taraf içinde kazançlı bir şekilde tamamlanmış olur. Eğer erkek boşalma sürecini kontrol edemiyor ve bu boşalma süreci partnerinden evvel ise ortada bir boşalma kontrolsüzlüğü problemi veya erken boşalma sorunu var olarak tanımlayabiliriz.

Diğer bir tanımla erken boşalma; kontrol edilebilen, kontrol etmenin öğrenilebildiği ve tedavisi olan bir süreçtir. Varmak istediğimiz sonuç net olarak boşalma süresinin uzatılması değil, boşalmanın kişi tarafından kontrol edilebilir, dilediği uygun gördüğü zaman boşalabilir hale gelmesidir. Erken mi boşalıyorum? Hangi sürelerde boşalma, erken boşalma sayılır? Erken boşalmanın derecelendirilmesi standartlara bakıldığı zaman bu konuda herhangi bir standart cevap verilememektedir. Çünkü boşalma süreleri çok farklılık göstermektedir. Bunun için ideal olan iki yaklaşım tarzı vardır. Boşalma süreniz eşinize, partnerinize uyumlu ise yani partneriniz boşaldıktan sonra boşalıyor iseniz o zaman ortada bir sorun yoktur. İkinci olarak da ne zaman boşaldığınız değil, boşalmanızı kontrol edip edemediğiniz önemlidir. Bu süreçte baktığınızda bir kişinin partneri 2 dk. içinde boşalıyorsa o kişide 3 dk. içinde boşalıyorsa partneri boşalmış olacağından burada bir erken boşalma problemi gündeme gelmeyecektir. Ama aksi bir durumda daha uzun sürede boşalan bir partner ile bu kişinin ilişkisinde bir erken boşalma sorunu yaşanacaktır. Bunun için de standart bir süre verilmemekle birlikte, erken boşalmayı bir ilişkide sadece uyum sorunu olarak değerlendirebiliriz.

Erken Boşalma Nasıl Tedavi Edilebilir?

Kişi yaşaması için nefes almaktan sonra en önemli şey olan yemek yemeği bir süreliğine kontrol edebilmekte, geciktirebilmektedir. Yemek hazır olmadığında bekleyebilmekte, misafir veya müşteri geldiğinde veya toplantı gerektiğinde çok aç olduğunuz halde yemek yemeği erteleyebilmekte veya başlamış olduğunuz yemeği yarım bırakabilmekte olduğunuz gibi.

Demek ki daha zoru yapabiliyorsanız daha kolayı daha da basitçe yapabilirsiniz. Tabii ki nasıl yapılacağını biliyorsanız. Bunu araba kullanmaya benzetelim; araba kullananlar bilirler ki kırmızı ışık yandığında yaya geçidinin önünde durmak gerekir. Çok süratliydim duramadım veya yerler kaygandı veya yorgundum veya fren balatalarım zayıftı duramadım diye bir açıklama veya mazeret olamaz çünkü kullanıcı koşullara göre sistemi yönetmek zorundadır.


Sistemi durduramıyorsanız (Erken boşalıyorum diyorsanız);

  • Ya sistemi durdurmayı bilmiyorsunuzdur (araba kullanmayı bilmemek gibi), ne yapılmasını öğrensem durduracağım gibi,
  • Ya alışkanlıklar ağır basıyordur (mastürbasyonla çabuk boşalmayı alışkanlık olarak edinmiş olmak gibi), o zaman alışkanlıkları değiştirmeyi bilmek gerekir,
  • Ya da metafor dediğimiz olaya farklı anlamlar yüklüyorsunuzdur (acaba gene mi erken boşalacağım kaygısı veya düşüncesi, anneyle, baba ile olan sorunlar, iktidar-güç mücadelesi, hayatın anlamı gibi).


Bunun için de cinselliği partnerle yaşanan bir paylaşım olarak yaşamayı öğrenmeniz gerekir. Erken boşalma tedavisi ilk olarak kişinin kendi kendine bunun yolunu bulmaya çalışmasıyla başlar. Sistemi kontrol etmeyi öğrenmek için çeşitli yollar dener mesela geciktirici krem, prezervatif gibi. Bunlarla başaramazsa ilaç kullanmayı dener, ilaç derken doktorların yazdığı antidepresan türü ilaçların yan etkisinden faydalanma yönteminden bahsediyoruz. (Gıda takviyesi adı altında satılan o bitkisel diye adlandırılan yok formula 394 veya xyz power vs şarlatanlıklardan bahsetmediğimize dikkat çekeriz; çünkü bunların gerçek bir etkileri yoktur ve sıkıntıdaki insanları kandıran para tuzaklarından başka birşey değildirler.)

İlaçla da çözüm alamayanlar işte bu şarlatanlık ilaçlarına başvururlar ve bu da başarısızlık getirince ki kesinlikle başarısızlık getirecektir, o zaman kişi çöküntüye ve hayal kırıklığına uğrar. Esas bu zaman karar verme zamanıdır. Bu sorunun size uygun olanın çözümünü şimdiye kadar bulamadıysanız artık profesyonel destek almanın zamanı gelmiş demektir. Terapi bu sorunun kesin çözüm yolu olacaktır. Terapi, alışkanlıkların değiştirilmesine ve kontrolün sağlanmasına yönelik bilgilendirme, eğitim, telkin ve egzersizlerden oluşmaktadır. Terapi telkin olarak isimlendirilen seansları da içerir ve telkin kişinin konsantrasyonunu sağlaması, konuya odaklanması, bilinçaltındaki korku ve kaygıların yok edilmesi, bilinçaltı ve bilinçüstüne kontrol ile ilgili mesajların ve yönergelerin verilmesinden oluşur.

Önerilenleri, egzersizleri düzgün olarak uygulamak ve kurallara uymak kaydı ile süreyi kontrol etmeye başlar hale gelirsiniz. Ve bir süre sonra tamamen kontrol eder olursunuz, süreyi dilediğiniz kadar kontrol etmek elinizde olur. Artık kalıcı bir kontrol mekanizmasını öğrenmiş olursunuz. Bu yüzmeyi öğrenmek gibi kalıcı bir hale gelir ve gerçek cinselliği yaşayabilirsiniz. Nedenleri çeşitli olmasına rağmen erken boşalma; tedavisi kesinlikle mümkün olan bir sorundur. Erken boşalma tedavisi (erken boşalan erkeklerde) günümüzde birçok farklı yöntemlerle veya uygulamalarla başarıyla gerçekleştirilmektedir. Bunun için öncelikle sorunun fizyolojik mi, yoksa psikolojik kökenli mi olduğu araştırılmalıdır. Fizyolojik sebeplerden kaynaklanan erken boşalma vakalarında bu soruna hemen müdahale edilmesi ve tedavi düzenlenmesinde fayda vardır. Genelde erken boşalma vakalarının %99’u psikolojik nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Psikolojik nedenlerden kaynaklanan erken boşalma tedavisinde kullanılan yöntemler sağlıklı ve sağlıksız yöntemler olarak ikiye ayrılabilinir: Sağlıklı yöntemler de geçici ve kalıcı çözüm sağlayıcı yöntemler olarak ikiye ayrılabilinir. Bu yöntemlerden bazıları aşağıdaki gibidir;

Kişinin kendi başına bulup uygulayabileceği gerçekçi ve sağlıklı yöntemlerle erken boşalma tedavisi (dur-başla yöntemi, mastürbasyon egzersizleri, lokal anestejik pomadlar, pozisyon değiştirme, yer değiştirme gibi).

Psikoterapi yöntemiyle erken boşalma tedavisi; doktor önerisi ile hastaya göre düzenlenen davranış, bilgi, telkin ve egzersizlerden oluşan kombine yöntem, gerekirse bu yönteme dinamik denilen geçmiş yılların problemlerine ait özellikle çocukluk dönemine ait psikoterapi eklenebilir.

Erken boşalma problemi olan bir erkekte, kalıcı bir çözüm ve tedavi için psikoterapi yöntemi en geçerli ve başarılı yöntemdir. Psikoterapi yöntemiyle tedavi, psikolojik kökenli erken boşalma probleminde istekli ve uyumlu hastalarda %100'e yakın çözüm sağlamaktadır.

 

Ayrıntılı bilgi veya randevu almak için; 0532 307 97 40 numaralı telefon üzerinden iletişim sağlayabilirsiniz.